Трагичен инцидент с потребител на iPhone

Потребител от Тайланд бе поразен от фатален токов удар, докато зарежда своя iPhonе 4S

Потребител от Тайланд бе поразен от фатален токов удар, докато зареждал своя iPhonе 4S

Токов удар отне живота на потребител на iPhone от Тайван. 28-годишният Писит Чарнглек е намерен мъртъв в дома си, държейки iPhone 4S, включен за зареждане в електрическата мрежа.

По ръката и гърдите на Чарнглек са открити няколко изгаряния, съобщи Bamgkok Post. По предварителна информация, смъртта е настъпила в резултат на токов удар.

Нелепо загиналият тайландец е намерен от баща си сутринта след инцидента. По думите на бащата, през нощта той е чул вик от сина си, но не е реагирал, тъй като Чарнглек често говорел по време на сън.

Това не е първият подобен инцидент със смартфон на Apple, както и с устройства от други компании. През юли 2013 г. ток уби 23-годишната китайска стюардеса Ма Аилун, докато говорила по своя iPhone 5, включен към мрежата.

Роднините на Аилун искаха да съдят Apple, но разследването установи, че смъртта е причинена от неоригинално зарядно. Предстои изясняване на обстоятелствата и около смъртта на тайландеца.

Коментари по темата: „Трагичен инцидент с потребител на iPhone”

добавете коментар...

  1. tttt

    Е как пък все китайци и тайванци трепе точно iPhone ?!!!!!!! Защо публикувате само такива новини? Намирисва ми на хейтърство !

  2. c

    Неоригинално зарядно?? Айде, моля ви се. Зарядните на Епъл са от същата китайска фабрика, само че с около 5000% надценка… И с оригиналното да е бил, ако е бил с мокри ръце или е имало токов удар и това едва ли е щяло да го спаси…

Коментар