Софтуер пести средства на бизнеса от срещи и семинари

Софтуер пести средства на бизнеса от срещи и семинари
На пазара навлизат продукти за провеждане на он-лайн семинари, или казано по-модерно – “уебинари”. Един такъв софтуер е GoToWebinar на компанията Citrix
11/07/06
Чат и гласови разговори през Интернет все повече изместват общуването на живо в бизнеса и живота. Този нов тип комуникация, поднесен в бизнес формат, може да спести на компаниите значителни суми, необходими за организация на срещи и семинари.
Наскоро на пазара се появи софтуерът GoToWebinar на компанията Citrix, който дава шанс на малкия бизнес за увеличаване на продажбите и продуктивността, без да влага непосилни средства за тази цел. Софтуерът улеснява също обучението на персонала и навлизането на нови пазари с по-малко разходи. GoToWebinar е проектиран така, че да осигури провеждане на срещи и семинари с до 1000 присъстващи он-лайн, по мрежата. Компанията нарича тези събития “уебинари” (вместо семинари).
Срещу лицензна такса, потребителят на софтуера може да проведе неограничен брой уебинари. Това е един икономичен и много ефективен начин за организация на търговски и маркетингови събития, трениране на персонала, привличане на нови клиенти и демонстриране на нови продукти.
Софтуерът включва всички необходими средства за организация и провеждане на подобни мероприятия. На първо място това е регистрацията на участниците в семинара и изпращане на напомнящи мейли до всеки от тях. Програмата предоставя и полезни средства за оформяне на визията на уебинара – клиентът може да ъплоудва лога, снимки и други необходими материали.
GoToWebinar работи на принципа на гласовата конферентна връзка. Компанията разработчик е заложила в софтуера стандартни възможности за сигурност от рода SSL криптиране от край до край.

Уебинари вместо семинари
Предизвикателство за бизнеса
Разширяването на бизнеса за фирми с ограничен бюджет е трудна задача – организацията на семинари и маркетингът на продуктите струват скъпо
Икономично решение
Софтуерът за провеждане на он-лайн срещи и семинари (или уебинари) спестява средства на фирмите, осигурява необходимата автоматизация и дава статистически данни за участниците
Продукт
GoToWebinar на компанията Citrix Systems

Особено полезни са функциите за съставяне на анкети и гласуване, както и за проследяване на поведението на участниците: присъствие, активност и т.н. Софтуерът предлага и услугата GoToMeeting, която е удачна за провеждане на малки срещи.

Според представители на Citrix, цената на техния продукт за неограничена употреба в рамките на една година покрива само малка част от разходите, необходими за еднократното организиране на семинар на живо. Срещу тази сума GoToMeeting предлага достъпен начин на малкия бизнес да достигне широката публика. Допълнителен плюс на решението е лесният интерфейс, който позволява организиране на уебинари за броени минути.
Разширяването на бизнеса е предизвикателство за всяка една компания, а за малките фирми с ограничен бюджет тази задача е особено трудна и скъпа. Разходите за провеждане на семинари и представяне на продуктите на нови клиенти растат непрекъснато, което ограничава конкурентоспособността на малкия бизнес. Citrix Systems вярва, че е намерила решение на проблема със своя продукт.

Коментар