М-Тел спонсорира българския IMAX

10-07-06 – Мобилтел
М-Тел спонсорира българския IMAX
М-Тел спонсорира първото 3D кино у нас – M-Tel IMAX, което се намира в новооткрития Mall of Sofia. Революционната технология на новото триизмерно кино ще бъде достъпна за българите от четвъртък, 13 юли 2006 г. Първите ленти, които ще се завъртят са "В дълбините", представящ фантастична подводна вселена, и историята за динозаврите – "Т-Рекс: Назад към Кредния период".
М-Tel IMAX е първото триизмерно кино от този тип не само в България, но и на Балканския полуостров. Договорът със Cinema City International N.V. – ексклузивен оператор на IMAX за Централна и Югоизточна Европа и Израел, и главният спонсор на проекта – Мобилтел, е причината уникалният триизмерен киносалон да носи името M-Tel IMAX.
Кинематографичните системи IMAX са технически най-напредналите филмови технологии в света. Образи с несравними размери, чистота и яркост на изображението се излъчват върху гигантски екрани с височина на 8-етажна сграда. Над 250 IMAX киносалони работят в момента в 36 страни по света. Над 800 милиона души от цял свят са гледали прожекциите на IMAX.

по темата: „М-Тел спонсорира българския IMAX”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    още един коментар, хоп

  2. TechNews.bg

    Работи системата. Има още какво да се желае, но все пак и сегашното ниво задоволява

  3. TechNews.bg

    Това е тестов коментар. Пробвам шрифта и други параметри. Благодаря за вниманието

Коментар