Рокади във Виваком и Нова Броудкастинг Груп

Николай Андреев поема управлението на телеком оператора Виваком
(снимка: United Group)

Доставчикът на телекомуникационни услуги и медии United Group обяви днес, че Николай Андреев е назначен за главен изпълнителен директор на българския телеком-оператор Виваком, считано от 1 декември.

Николай Андреев, настоящ главен изпълнителен директор на медийната компания Нова Броудкастинг Груп, част от United Media и медийно подразделение на United Group, поема поста CEO на Виваком от Атанас Добрев, който обяви своето оттегляне през август.

Дирк Геркенс, директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби” на United Media, е назначен за главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп. Геркенс, чийто професионален опит включва позиции като главен изпълнителен директор на RTL Klub и главен изпълнителен директор на TV2 в Унгария, ще съчетае новите отговорности с лидерската си роля в United Media.

„Българският пазар и нашият бизнес тук са много важни за United Group. Сигурна съм, че развитието и на Виваком, и на Нова Броудкастинг Груп ще продължи да се разгръща все по-силно”, коментира назначенията Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

Дирк Геркенс е новият главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп
(снимка: Beliczay László / предоставена от United Group)

Николай Андреев се присъединява към Нова Броудкастинг Груп през 2009 г. като главен финансов директор, а през 2019 г. поема управлението на компанията. Преди това е бил финансов директор и директор „Връзки с инвеститорите” в Девин АД. Заемал е различни ръководни позиции за България и страните от Централна и Южна Европа в международната корпорация Юниливър.

Дирк Геркенс се присъедини към United Group миналата година и е част от Борда на директорите на United Media. Той  участва пряко в управлението на Нова Броудкастинг Груп, след като компанията беше придобита от United Group преди почти една година.

Коментар