Windows PC успешно конкурира в дизайна iMac

Компютрите iMac на Apple вече имат достоен съперник в лицето на новия Dell XPS One – първият Windows компютър, който дръзва да конкурира Apple в дизайна.
Иновационното РС на Dell дори превъзхожда iMac, според оценката на световноизвестния експерт Уолтър Мосбърг, публикувана в allthingsd.com след тестване на XPS One.
Подобно на iMac, моделът XPS One обединява в едно дисплея и системния блок. За разлика от епълската машина обаче, компютърът на Dell включва вграден ТВ тунер и четец на карти. В допълнение, XPS One предоставя безжични мишка клавиатура, каквито липсват в комплекта на iMac.
Мосбърг намира компютъра на Dell и за по-удобен, що се отнася до разположението на аудио и USB портовете. Наличен е също отделен бутон за изключване на дисплея.
Освен това Dell предоставя интерактивни бутони за управление на възпроизвеждането на мултимедийни файлове. Друга екстра, която отличава XPS One, е “мекото” синьо осветяване на бутоните при работа с тях, което угасва, когато потребителят отдалечи ръката си.
Все пак експертът признава, че Mac OS X Leopard превъзхожда последната операционна система на Microsoft. Тестовете са показали, че XPS One с Vista се зарежда два пъти по-бавно от iMac с Leopard.
Атрактивният модел на Dell е достъпен на пазара от ноември, като цената му варира от 1500 до 2400 долара.

по темата: „Windows PC успешно конкурира в дизайна iMac”

добавете коментар...

  1. Анастас

    АБЕ ДРАГИ МИ ДРУГАРИ ……. И ЩО НЕ СТЕ ПОКАЗАЛИ И ЕДНА СНИМЧИЦА НА IMAC … ТА ХОРАТА ВЕДНАГА ДА РАЗБЕРАТ КОЙ КАКВО ПРЕВЪЗХОЖДА …. КОЙТО Е НАПИСАЛ СТАТИЯТА – господин Мосбърг Е ОВЦЪ

  2. Анастас

    ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ ОТ ТОВА НЕ БЯХ ЧУВАЛ ….. ТОВА Е АНТИРЕКЛАМА …… НЯМА И ОСНОВА ЗА СРАВНЕНИЕ …. IMAC Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕДИ PC …… ОТ 1992 РАБОТЯ НА КОМПЮТРИ / PC / A OT 2001 НА АПЪЛ …. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНА НА PC ….. АПЪЛ СА НАЙ ИНОВАЦИОННАТА КОМПАНИЯ КОЯТО ПОЗНАВАМ .. КОЙТО Е ОПИТАЛ НЕ СЕ Е ВЪРНАЛ … ДАНО И ВИЕ ДА ИМАТЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ .

  3. гост

    Да откраднат дизайна, даже и т. нар. брада не са променили, да откраднат и операационна система /м$/ и да ги сравняват с оригинала, това са бозаджиите.

Коментар