Шеф на М-телската група стана “Мъж на годината” в Австрия

Аторитетното австрийско бизнес списание „Тренд” определи главния изпълнителен директор на Telekom Austria Group и mobilkom austria – Борис Немшиц, за „Мъж на годината” за 2007 г. в Австрия, съобщиха от Мобилтел.
Журито, съставено от журналисти, е определило Немшиц за носител на приза заради много успешната бизнес година за mobilkom austria. През 2007 г. компанията стартира само за 6 месеца два нови мобилни оператора в Сърбия и Македония и навлезе на пазара на мобилни комуникации в Беларус.
В Австрия операторът успя да привлече над 131 000 потребители от конкурента си Теле 2. Членове на mobilkom austria group, мобилното подразделение на Telekom Austria Group, са mobilkom austria (Австрия), Vipnet (Хърватска), Si.mobil (Словения), mobilkom liechtenstein (Лихтенщайн), Мобилтел, Vip mobile (Сърбия), Vip operator (Македония) и MDC (Беларус).
Борис Немшиц е смятан за един от най-изтъкнатите мениджъри в Австрия и успехите му са описани в материал на 17 страници в януарския брой на „Тренд”. Списанието е основано през 1970 г. и има тираж 76 000 броя.

Коментар