Терабайтови устройства за дома пусна Netgear

Мрежовият доставчик Netgear пусна на пазара нова линия продукти за цифровия дом. Устройствата ReadyNAS Duo ще позволят на потребителите лесно и сигурно да организират и споделят файлове в домашната си мрежа, съобщиха от дистрибутора на Netgear в България – Солитрон.
Линията включва няколко модела устройства за съхранение, които се различават по капацитет – съответно 500GB, 750GB и 1TB. Всички модели ReadyNAS Duo използват вграден софтуер и работят с до два Serial ATA диска, а за връзка с мрежата разполагат с гигабитов интерфейс.
При свързване на цифров фотоапарат към USB конектора на предния панел устройствата копират снимките от паметта и ги споделят за останалите устройства в мрежата от рода на настолни, мобилни и джобни компютри и други.
Моделите на Netgear разполагат и с вградена BitTorrent поддръжка. Така потребителите могат да свалят файлове директно върху мрежовото устройство за съхранение на данни, което е достъпно за мултимедийни центрове и домашни системи за забавление.
При включване на втори твърд диск, ReadyNAS Duo автоматично правят огледално копие на данните, за да предпазят потребителя от загуба на информация. Управлението на ReadyNAS Duo става през уеб интерфейс и включва автоматично обновяване на вградения софтуер и възможност за периодично проследяване на интегритета на данните.
ReadyNAS Duo работят еднакво добре с Windows Vista и Macintosh клиенти, поддържат Apple Bonjour и AFP и дори десктоп приложения, уточняват от Netgear.

Коментар