Ubuntu заредена за по-малко от 10 секунди

Потребител на Ubuntu успя да зареди системата за 9,2 секунди

Потребител на Ubuntu успя да зареди системата само за 9,2 секунди

Скоростта на зареждане на операционната система е много важен показател, а Ubuntu – популярната платформа с отворен код, изглежда има с какво да се похвали.

Разработчиците на системата са направили редица подобрения, за да осигурят бързо зареждане. В резултат,  времето може да бъде сведено до под 10 секунди.

На първо място, разбира се, потребителят се нуждае от съвременен хардуер – това ще рече мощен процесор, бърза памет и SSD устройство вместо твърд диск. След това си казва думата и оптимизацията на операционната система, която е факт в новите версии на Ubuntu.

Потребител споделя, че е успял да зареди Ubuntu за по-малко от 10 секунди. Това време може да бъде съкратено още, твърди Джо Кремър на своята Google+ страница.

Той е постигнал резултат от 9,2 секунди и се опитва да го подобри, като целта му е да преодолее бариерата от 8 секунди. Кремър ползва сървърна версия Ubuntu 12.04 и SSD устройство.

Коментари по темата: „Ubuntu заредена за по-малко от 10 секунди”

добавете коментар...

  1. Емко

    Win 8.1 се зарежда наистина адски бързо. Изненадващо и за мен.

  2. 007

    Със SSD и баба може

  3. ddian

    А маковете от преди 7 години до сега протсто си работят и толкова. Затваряш ги – спират, отваряш капака или натискаш кое да е копче и тръгват за по малко т секунда….

  4. Anonymous

    Debian mi zarejda za 4/5

  5. Ivan

    Ами не знам, сигурно е страхотно постижение за Убунту. Но на домашният ми комп, с процесор i3 първо поколение и със (вече старо) SSD, Windows 8.1 се зарежда за около 6-7 сек. BIOS-а се бави значително повече от ОС-а.

Коментар