LG подпомага Варненския технически университет

Дарението на LG е поредна инвестиция на компанията в българското образование

Дарението на LG е поредна инвестиция на компанията в българското образование

Българският офис на LG Electronics дари промишлена VRF система за охлаждане и отопление Multi V III на катедра „Топлотехника” към Корабостроителния факултет на Технически университет, Варна.

Системата ще се използва за придобиване на практически знания, както и за симулации, тестове и измерване като част от университетската програма.

Студентите ще трупат опит с устройства, каквито ще използват по-късно в работата си, уточниха от представителството на корейската компания у нас.

Дарението е поредна инвестиция на LG в образованието на инженерите, работещи с VRF системи. От две години „LG Климатична академия” в София предлага специализирани курсове по топлотехника на местни експерти.

„Целта на партньорството ни с Техническия университет във Варна е да допринесем за развитието на младите инженери, както и на професионалните общности, в които някой ден ще работят те”, коментира Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics България.

Системата Multi V III ще се използва за придобиване на практически знания, симулации, тестове и измерване

Промишлената VRF система за отопление и охлаждане Multi V III ще се използва за придобиване на практически знания, симулации, тестове и измерване

Коментар