Oracle отчете силен клиентски интерес в ЕМЕА региона

Софтуерната корпорация Oracle отчете силен клиентски интерес в Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA) за второто тримесечие на финансовата 2008 година, приключила на 30 ноември 2007. Редица организации в региона избраха или разшириха внедряването на бази данни, мидълуер и приложения на Oracle, съобщават от компанията.
При бизнес приложенията е налице масово използване на възможностите за интеграция на архитектурата “Applications Integration Architecture”. Последната версия на базата данни Oracle 11g е помогнала на клиентите да се справят с все по-нарастващия обем на данни и променящите се условия в бизнеса.
“Наблюдаваме силен ръст в търсенето на бизнес приложенията и мидълуера, като все повече клиенти избират комбинации от тях, за да осигурят своите интегрирани ИТ системи”, коментира Серджо Джаколето, изпълнителен вице-президент на Oracle за ЕМЕА.
Oracle отчита задоволство от реакцията на клиентите след скорошното придобиване на Hyperion – компания, която предоставя решения за управление на корпоративнa ефективност.
В корпоративния отчет фигурират и клиентите на Oracle България през второто тримесечие, сред които МКБ Юнионбанк, Българска народна банка, Лев Инс и Агенция по кадастъра.

Коментар