Нов сайт популяризира мобилното учене

Стартира уеб сайтът "Еразъм къща", който ще популяризира мобилното учене и стажове по програма Еразъм като средство за повишаване конкурентоспособността на българските студенти.
Сайтът е създаден от Фондация на бизнеса за образованието (ФБО) по проект, финансиран от Европейската комисия, съобщиха от JobTiger.bg.
Еразъм къща дава информация за начина на организиране и ползите от студентските стажове и учене в чуждестранни университети, предлага също полезни връзки към редица европейски и български сайтове.
Очаква се сайтът да се утвърди като виртуално място за среща на студенти, Еразъм алумни, работодатели и преподаватели, като осигури пространство за обмяна на мнения и информация по въпросите на българското образование в контекста на общия европейски пазар, каза Гергана Раковска – изпълнителен директор на ФБО.
Повечето български студенти не са добре запознати с възможностите за реализиране на студентски практики и мобилно учене по програма Еразъм. Същевременно проучванията показват сериозно разминаване между нуждите на работодателите и уменията на младите специалисти, излизащи на пазара на труда.
Практическото обучение в чужбина ще допринесе за подготовката на конкурентоспособни млади хора с актуални знания и висока адаптивност, посочиха от JobTiger.bg.

Коментар