USB флаш автоматично записва данни в интернет

Нов флаш драйв на SanDisk извършва автоматичен бекъп на данните в интернет. Когато потребителят съхранява документи, снимки или музика на флаша, устройството ги записва и в интернет чрез услугата на компанията BeInSync, която ползва ресурсите за съхранение на Amazon.com.
Cruzer Titanium Plus е първият по рода си USB флаш драйв, твърдят от SanDisk. Това обаче е поредно електронно устройство, което използва връзка към интернет, за да предложи нови възможности, присъщи досега на офлайн продуктите.
Така например, Amazon предлага електронно устройство за четене на книги, вестници и блогове, които се зареждат безжично от интернет.
Флашът на SanDisk се очаква на пазара през март с цена от 60 долара. Устройството ще предостави 4 GB капацитет за съхранение и безплатен онлайн бекъп за шест месеца. След този период, потребителите ще могат да ползват бекъп услугата срещу годишен абонамент от 30 долара.
Стартиращата компания BeInSync използва услугата за съхранение S3 на Amazon. Това е услуга от типа “плати колкото ползваш” и позволява на компаниите да стартират комерсиални уеб приложения, без да купуват скъпо оборудване.

Коментар