Излиза финалната версия на Firefox 2.0 Beta

Излиза финалната версия на Firefox 2.0 Beta

Повечето промени не са видими и касаят сигурността

13/07/2006
Тази седмица официално излиза на пазара дългоочакваната версия Firefox 2.0 Beta на популярния браузър. Събитието ще бъде формално, тъй като преди време тест версия на Firefox 2.0 Beta беше предоставена за свободен даунлоуд.

При последната версия на програмата са добавени нови контроли, фишинг защити и интегрирана функция за проверка на правописа или още “spell checker”. Потребителят няма да открие много видими разлики спрямо предишните варианти на програмата, защото повечето промени са в “бекграунда” и касаят сигурността, казват специалисти от Current Analysis.

Мнозина очакват новата версия на браузъра да намали влиянието Internet Explorer 7 на Microsoft. Според данните на компанията OneStat, занимаваща се с интернет мониторинг, общият дял на ползващите Firefox е достигнал 12.93% през юни, което е с 1.14% повече от месец май.

Въпреки това най-популярният уеб браузър си остава Internet Explorer с внушителните 79.78%, като обаче се отбелязва спад от 2.21% спрямо данните от май тази година. След второто място на Firefox, по-нататък в класацията последователно се подреждат Safari на Apple, Opera и Netscape.

Коментари по темата: „Излиза финалната версия на Firefox 2.0 Beta”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Firefox ima oshte dosta hliab da iade dokato stigne IE

Коментар