Apple расте най-бързо на японския пазар

apple-japan-ins

Япония е най-динамичният пазар за Apple, по данни на компанията и независими анализатори

Търсенето на iPhone в Япония е огромно, сочи нов доклад на анализаторската компания BCN. Бизнесът на Apple в Страната на изгряващото слънце бележи по-висока динамика, отколкото на останалите пазари.

Различните модели iPhone 5s и iPhone 5c заемат първите 9 места  в списъка на най-търсените смартфони в Япония през последната седмица на ноември. Най-близо до айфон е Sony Xperia, който заема 10-та и 11-та позиция, а ZTE държи 13-то място.

По данни на Kantar, през октомври делът на iPhone на японския пазар на смартфони възлиза на 76,1%, спрямо 47,4% през август и 66,2% през декември 2012 г. След старта на продажбите на новите модели iPhone, отливът на абонати от оператора NTT DoCoMo значително е намалял, твърди в интервю за Блумбърг финансовият директор на компанията Казуто Тсубучи.

Според официална информация от Apple, продажбите на компанията в Япония през четвъртото тримесечие и цялата финансова година, приключила в края на септември, са нараснали съответно с 27% и 41% – най-високите досега темпове на растеж. Оперативната печалба на Apple в страната възлиза на 50,7%, спрямо 36,7% в САЩ.

Коментар