ФБР следи успешно чрез уеб камерите

ФБР може да следи хора чрез уеб камерите на компютрите им, без те въобще да подозират за това. За целта агентите инсталират шпионски софтуер на РС-тата на наблюдаваните лица.

Маркус Томас, бивш помощник-директор в подразделението за оперативни технологии на ФБР, споделя пред Вашингтон Пост, че преди години са успели да следят потребители, без да включват светлинния индикатор, който показва на потребителя, че е записван.

По думите на Томас, технологията е използвана главно за операции срещу терористи и за много сериозни криминални разследвания. Така например, ФБР е проследило заподозрян престъпник с псевдоним „Мо”, който миналата година е заплашвал с взривяване на бомби университети и летища в Съединените щати.

Хакерският екип на ФБР е създал малка програма, която използва Yahoo Mail като среда за доставяне и е била интегрирана в сайтове, които престъпникът посещава. Въпреки че специалистите са събрали огромен обем информация за Mo, тя не е била толкова полезна, колкото са очаквали. Смята се, че в момента престъпникът се намира в Иран.

Коментари по темата: „ФБР следи успешно чрез уеб камерите”

добавете коментар...

  1. Гост

    1984

  2. Ivan

    С тиксото добре, а какво правиш с микрофона към уеб камерата, когато си с лаптоп и всичко е вградено? Сигурно трябва да го чупиш.

  3. бацето

    Лепиш едно черно тиксо или слагаш нещо върху камерата и те боли фара, че има такива “програмки”/спаиуеър. Иначе вече всички знаем, че фбр и нса го правят “легално” следеното …

Коментар