Банка замени лаптопите с таблети Surface Pro

City National Bank заложи на таблети Surface Pro като алтернатива на част от лаптопите си

Американската City National Bank заложи на таблети Surface Pro

Частна банка от Лос Анджелис показа, че таблетите са подходящи и за бизнеса, противно на общоприетото схващане, че подобни устройства служат само за развлечение.

City National Bank, базирана в един от мегаполисите на Калифорния, реши да замени част от своите лаптопи с таблети Surface Pro. Устройствата работят под управление на пълноценна версия на Windows 8.1 Pro и предлагат удължен живот на батерията.

„Разгледахме множество възможности, но когато видяхме Surface, веднага разбрахме, че е уникално устройство, което наистина отговаря на това, което търсим”, коментира Джим Елабуди, вицепрезидент по бизнес и технологични услуги в City National Bank, цитиран в блога на Surface.

Microsoft, разбира се, е изключително доволна от този избор на финансовата институция и посочва на свой ред, че Surface Pro е устройство, което банковите служители могат да ползват и в офиса, и в движение, за високотехнологични задачи.

Коментари по темата: „Банка замени лаптопите с таблети Surface Pro”

добавете коментар...

  1. Правец

    Да им пуснат мрежата по WI-FI и ще стане забавно :))))

  2. :о)

    ИТ съпорта на банката ще лудне 🙂
    Ама кво му пука на някое шефче, което е взело бонус под масата за това.

  3. Драгомир

    Какъв таблет е Surface Pro??? Таблет с хардуерна клавиатура. Е навигацията е малко по-неудобна, но приемливо (трябва да се пресягаш към екрана, вместо близко разположен тъчпад, или още по-добре стандартна мишка). Това го прави почти като лаптоп! Само че когато дадена банка си смени лаптопите не се появяват новини по Интернет.

  4. Време беше да се случи

    Навсякъде ще стане така. Разбира се ние сме толкова назадничава държава,че при нас най-вероятно ще е след 10 години. Половината таблети на пазара са с по-добри възможности от компютрите, които се ползват в БГ банките. Да не говорим че много от тях все още ползват някакви ДОС решения, които не изискват особен хардуер. Няма никакъв смисъл от големи десктопи , монитори и т.н. освен ако не сте проектанти, аниматори, сериозни геймъри и подобни.

  5. Правец

    Eeeeeх на кой ли менъджер от банката са платили от Майкрософт за да разреши подобна простотия.

  6. Мдааа

    Хахаха – горките служители… как се работи на таблет нещо сериозно … 🙂

    Дали от M$ не са направили голям депозит в същата банка? 🙂

Коментар