Зъболекар обеща да клонира Джон Ленън през 2040 г.

Канадски зъболекар обещава да клонира тялото и мозъка на Джон Ленън чрез ДНК от негов зъб

Канадски зъболекар обещава да клонира Джон Ленън чрез ДНК от негов зъб

Канадски зъболекар вярва, че може да клонира човек чрез ДНК, извлечена от негов зъб. В преследване на целта си, Майкъл Зук изкупува безумно скъпи зъби на известни хора и възнамерява да пресъздаде поне една световна знаменитост.

Зук купил първо зъбна корона на Елвис Пресли, а след това истински зъб на Джон Ленън с идеята да клонира рок легендата през 2040 г. Канадецът възнамерява също да направи документален филм за процеса на клониране на Джон Ленън.

В момента Зук очаква някоя продуцентска компания да прояви интерес към документиране на неговата работа, след което ще стартира процеса, става ясно от интервю на зъболекаря за Teethwise.co.uk.

Технологията за клониране беше използвана за създаване на овцата Доли и на жаби през 50-те години на миналия век. Д-р Зук купил зъб на Джон Ленън за около 32 000 долара на търг през 2011 г., с мисълта за възможностите, които ДНК на известни личности могат да донесат в бъдеще. Зъбът е принадлежал на икономката на Ленън, но по-късно е прехвърлен на нейния син, който го продава на търга.

Ако клонирането на Джон Ленън е възможно, конкретният екземпляр ще пресъздаде „тялото и мозъка” на оригинала, а всичко останало ще бъде оформено от фактори като окръжаваща среда и от хората около клонинга.

„Музикалните способности на неговата ДНК не подлежат на съмнение, така че ще се опитаме да създадем среда за детето, в която за тези способности ще се полагат грижи и те ще могат да се развият”, споделя докторът.

Клонирането на Елвис Пресли също изглежда привлекателно за смелия зъболекар, но короната, с която той разполага, всъщност не е истински зъб и не съдържа ДНК на гениалния певец. Това обаче не е единственият проблем – по клониране на Елвис работи още един екип и ето защо д-р Зук се насочва приоритетно към Джон Ленън.

Коментари по темата: „Зъболекар обеща да клонира Джон Ленън през 2040 г.”

добавете коментар...

  1. Иван

    За душата е въпрос на бъдещи родители които ще го отглеждат.

  2. ASTROLOGER Vatikan

    И да клонират от зъб Джон, Клонингът няма да е същия като оригинала, защото в астрологичната радикална звездна карта на Ленън планетните конфигурации и аспекти няма да се повторят. Клонирането на отдавна починал човек е предизвестен неуспешен опит, невъзможно е да върнеш миналото време като настояще! То е изтекло безвъзвратно.

  3. :о)

    Глупости на търкалета.
    Тялото може и да се пресъздаде, душата-не.

Коментар