Очакват се и таблети с 3D жестов контрол Leap Motion

Технологията за жестово управление Leap Motion скоро ще намери приложение и в таблетите

Технологията за жестово управление Leap Motion скоро ще намери приложение и в таблетите

Компанията Leap Motion, разработчик на едноименната технология за жестово управление, обяви, че през 2014 година на пазара ще излязат първите таблети, които се ползват от нейната разработка.

Миналата седмица HP съобщи, че вгражда технологията за жестово управление в 11 от своите десктопи и компютри от типа „всичко-в-едно”.  По-рано, през семптемри, HP добави Leap Motion в лаптопа Envy 17.

Ето че, Leap Motion обещава да приспособи жестовото 3D управление и за мобилни устройства като таблети и смартфони. Според източници от компанията, първите таблети с интегриран 3D жестов контрол ще се появят на пазара през третото или четвъртото тримесечие на 2014 г., след като бъдат разрешени някои проблеми с технологията, съобщи TheNextWeb.com.

В момента екипът от разработчици на Leap Motion е фокусиран върху нови, по-усъвършенствани функции, които ще обогатят потребителския опит при работа с технологията. Става въпрос за разработката на триизмерни възможности за взаимодействие с таблетите.

Плановете на компанията се простират и отвъд компютрите. Leap Motion желае да види своята технология също в телевизори, телефони, дисплеи на главата, а защо не и в коли.

Коментар