Първите Steam машини потеглят към потребителите

Комерсиални Steam машини ще излязат на световния пазар през 2014 година

Комерсиални Steam машини ще излязат на световния пазар през 2014 година

Valve потвърди, че утре – 13 декември – ще изпрати първите 300 броя геймърски Steam машини и контролери на участниците в бета програма, обявена по-рано тази година.

В рамките на инициативата Steam Machines компанията покани потребители от цял свят да участват в проучване и да спечелят прототип на първите машини и контролери. По-късно 300 избрани бета тестери бяха информирани, че ще получат Steam хардуер и SteamOS за тестване.

Поради някои регулации и ограничения обаче, Valve беше принудена да избере получателите на прототипи само измежду бета тестерите в САЩ, а не от целия свят, както планираше компанията първоначално.

Комерсиалната версия на Steam Machines ще излезе на световния пазар през 2014 година. Valve ще даде пресконференция по този повод на 6 януари, когато стартира изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Утре се очаква компанията да пусне първата версия на SteamOS за индивидуални потребители, както и за т.нар. OEM производители. Системата все още е на ранен етап на разработка и не предлага пълния спектър от възможности, уточнява Valve.

Коментар