Panasonic готви инвазия на пазара за цифрови фотоапарати

Над 900 милиона долара ще инвестира японската компания Matsushita Industrial Co. в увеличаване на производството на цифрови апарати. Двата известни бренда на Matsushita в този сегмент са Panasonic и Lumix, а самата компания ще се преименува в Panasonic през есента на тази година, стана ясно от официално изявление на японския гигант за електронно оборудване.
Точната сума на планираните инвестиции за развитие на бизнеса с цифрови фотокамери е 917,4 милиона долара. Част от тези средства ще бъдат насочени към усъвършенстване и увеличаване на капацитета на производството на CCD матрици, които са ключовият елемент в цифровите фотоапарати.
В допълнение, Matsushita ще пуснe нова производствена линия в своя завод в Тонами, Япония. В резултат на инвестициите, компанията очаква да завладее 15% от пазара на цифрови фотоапарати през 2009 година.
Планът по разширяване на производството ще стартира през есента на тази година, за когато е насрочена и смяната на името на корпорацията.

по темата: „Panasonic готви инвазия на пазара за цифрови фотоапарати”

добавете коментар...

  1. koko

    Стига да има кой да им ги купува, защото сегашните им модели(имам пряк поглед над два модела от различни серии) правят доста шумни снимки, което разваля удоволсвието от това да имаш фотоапарат с 10х и повече оптичен зуум.

Коментар