Microsoft планира Surface Mini с технология Kinect

Таблетите Surface си пробиват трудно път на пазара, но Microsoft ще се опита да ускори този процес с нови модели

Таблетите Surface си пробиват трудно път на пазара, но Microsoft ще се опита да ускори този процес с нови модели (снимка: CBS Interactive)

Въпреки неудачите на пазара за таблети, Microsoft планира да разшири присъствието си в този сегмент с нови модели. Компанията работи по умален вариант Surface, твърди китайският източник WP Dang, който досега публикува няколко достоверни информации за плановете на софтуерния гигант.

Новият модел Surface Mini ще предложи 8-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела (Full HD). Устройството ще разчита на процесор Intel Bay Trail и операционна система Windows 8.1.

Ключова характеристика на модела ще бъде възможността за разпознаване на движение на човешката ръка. Става въпрос за технология, която се използва в геймърските контролери Kinect за управление с жестове.

Surface Mini се очаква на пазара през пролетта на 2014 година, твърди китайският сайт. Предполага се, че Microsoft ще пусне два варианта на компактния таблет, които ще се различават по процесора – съответно Intel и ARM. Подобно разделение съществува и в сегашната линия Surface таблети на компанията.

Коментар