Microsoft България официално с нов шеф

Огнян Киряков пое официално мениджмънта на Microsoft България, като наследи на поста Теодор Милев, който изпълняваше длъжността управляващ директор от 2000-та година досега.

В близките месеци Microsoft ще пусне на пазара у нас много нови продукти, сред които Windows Server 2008, SQL Server 2008 и др., стана ясно на днешната пресконференция.
Приоритети в дейността на корпорацията на българския пазар ще бъдат софтуерните решения за малкия и среден бизнес, образованието и безопасното ползване на интернет от децата.
Под предлог, че само от няколко часа е управляващ директор на Microsoft България, бившият директор на Xerox България Огнян Киряков отказа да коментира сделката за софтуерните лицензи в държавната администрация, с въпроси за която го “атакуваха” журналисти.
Досегашният управляващ директор на Microsoft България – Теодор Милев – ще отговаря за цялостната стратегия и реализация на програмата на корпорацията „Партньори в познанието” за Централна и Източна Европа. Самият той заяви, че е много развълнуван от новата си позиция и гледа на нея като предизвикателство, тъй като неговите деца учат в български държавни училища.

Коментар