ИТ спецовете ще изберат Windows 7 при преход от XP

Интерфейсът на Windows 7 е предпочитан за ИТ професионалистите, работещи с Windows XP

Интерфейсът на Windows 7 е предпочитан за ИТ професионалистите, работещи с Windows XP, сочи проучване на Spiceworks

Близо три четвърти (74%) от ИТ професионалистите, използващи Windows XP, ще заменят компютрите си с такива под управление на Windows 7, твърди проучване на Spiceworks.

Основната причина за подобно решение в ползва на версия 7 вместо на 8 или 8.1 е познатият интерфейс, поясняват анализаторите. Изследването е проведено сред ИТ професионалисти, съобщи The Frugal Networker.

Интерфейсът на Windows 7 е предпочитан за потребителите, работещи в момента с Windows XP, тъй като новата операционна система Windows 8 съдържа твърде много промени по отношение на дизайна.

Характерен за Windows 8 е т.нар. модерен интерфейс („Modern interface”). Друга особеност е отсъствието на класическото Start меню, с което са свикнали потребителите на Windows. Това прави новата ОС по-трудна за усвояване.

Microsoft ще прекрати поддръжката на Windows XP на 8 април 2014 г. След тази дата компанията няма да пуска обновления на сигурността, което излага потребителите на сериозен риск.

Коментари по темата: „ИТ спецовете ще изберат Windows 7 при преход от XP”

добавете коментар...

  1. Емко

    Всички големи компании са раждали извращения – те са неизбежните крачки към по-добри продукти.

  2. sda

    win XP си остава най-успешната ОС на microsoft! за съжаление има алчност, и за това се раждат извращения като vista и 8(8.1)… win 7 e ok, и е явен наследник на Xp…

  3. Емко

    Новото старт меню е много по-удобно от класическото. С едно натискане на бутона Win и ви излизат всички приложения, които ви интересуват, подредени по начин, който си харесате.

  4. 88

    Най-добре и 8 да прекратят скоропостижно и да не побъркват хората, които ползват компютъра за работа, с хибридните си експерименти. Тъч интерфейс не ми е нужен (все още) за скоростна работа в офис. Форматиране не текст, създаване на сложни електронни таблици и бази данни, проекти за презентиране – за това е нужна мишка, не осран от мазни пръсти дисплей.

Коментар