Излиза нов софтуер за архивиране на бази данни

Нов софтуер за архивиране и възстановяване, специално създаден за бази данни, вкл. SQL Server, Oracle и MS Exchange, обяви компанията Acronis Inc. Към момента Acronis Recovery for MS SQL Server е достъпен в Съединените щати, а по-късно през първото тримесечие на годината ще стартират продажби в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион, съобщиха от дистрибутора на Acronis в България – Бизнес Софтуер Дистрибутор.
Чрез Acronis Recovery администраторите на бази данни могат бързо да архивират и възстановяват базата обратно до точката на срив, включително таблици, логове/регистри и всички останали компоненти. Софтуерът включва конзола за управление с помощник и функция за създаване на архивни изображения, които са до 90% по-малки от оригиналната база данни.
Решението на Acronis позволява също архивиране на изображението на базата данни върху FTP сървър. ИТ мениджърите могат автоматично да създават и изпращат планове за възстановяване на базите данни след бедствия, съдържащи инструкции "стъпка по стъпка". Стъпковият процес дава възможност на персонала да възстановява бази данни бързо и без да притежава специални администраторски умения.
Наскоро бяха публикувани доклади за хиляди SQL бази данни, атакувани от злонамерен скрипт, който превзема персоналните компютри, заявиха от Acronis. Вирусите атакуват не само персоналните компютри, а и сървърите, използващи Microsoft SQL Server. Когато има текущ архив на базата данни, бизнесът може да спести много часове за преизграждане на повредена или заразена база данни, допълниха от компанията.
Препоръчителната цена на Acronis Recovery за MS SQL Server към краен клиент започва от $499 на сървър. Компанията Acronis ще направи подобни ценови предложения за Oracle и Exchange сървъри през първата половина на годината.

Коментар