Проучване: Младежите бягат от ИТ сферата

Младежите под 20 години не се задържат на работа, свързана с информационни технологии, твърди ново проучване на бостънската компания Atlantic Associates. Причината за това обикновено е невъзможността на мениджърите да изпълнят техните изисквания.
Повечето анкетирани мениджъри признават, че им е много трудно да управляват служители под 20 години. Те искат от работодателите си всичко и веднага. Исканията ескалират и шефовете постоянно се сблъскват с повишаващи се претенции, твърди проучването.
Така например, почвайки работа, младежите искат собствен кабинет и заплата над началното ниво. В допълнение, служителите под 20 държат ръководството да отделя по-голямо внимание на социалните проблеми и да се занимава с благотворителност.
Намирането на млади служители е сравнително лесно. Проблемите започват след назначаването им, когато мениджърите се сблъскват с набор от изисквания.
Днешната младеж иска да получи от живота всичко, на момента. Завишената самооценка обаче често създава непреодолими бариери между работодател и служител и е причина за напускане на ИТ компанията.

по темата: „Проучване: Младежите бягат от ИТ сферата”

добавете коментар...

  1. ivan

    Браво на днешната младеж.

Коментар