D-Link държи второ място след Cisco при комутаторите

Мрежовата компания D-Link обяви, че продажбите на управляеми и неуправляеми комутатори са надхвърлили 320 милиона порта за последните 5 години, което поставя компанията на второ място след Cisco Systems, според изследване на In-Stat.
„Към успехите в бизнес сегмента, трябва да добавим и увеличения ръст продажби на продукти за малкия и домашен офис, както и цялостното налагане на марката в Европа”, каза вицепрезидентът за корпоративния сектор на D-Link за Европа – Дейв Смит.
Постиженията на D-Link в бизнес сегмента и при крайните потребители се базират на ефективен модел, който цели предлагането на локални решения, поддръжка и услуги. Това, в съчетание с глобалните ресурси на компанията по отношение на нови технологични разработки и разширено бизнес портфолио, осигуряват на D-Link търсеното съотношение цена/производителност.
Предлаганите от D-Link комутатори включват различни конфигурации: до 48 порта, Layer 2 и Layer 3, управляеми и неуправляеми, Web Smart, Gigabit Ethernet, PoE и Unified Wireless, и са разработени с цел да покриват широк диапазон от характеристики и повече бизнес приложения.
В Европа D-link има 20 офиса като централата е в Лондон. Регионът е от стратегическо значение за компанията и осигурява една трета от световните й приходи.

Коментар