Nokia изтегли приложението HERE Maps от App Store

Аналзизаторите са изненадани от решението на Nokia да премахне HERE Maps от App Store

Аналзизаторите са изненадани от решението на Nokia да премахне HERE Maps от App Store

Nokia премахна картографското приложение HERE Maps от епълския онлайн магазин App Store, съобщи The Indian Express.

От компанията поясняват, че причината за това е конфликт на приложението с мобилната платформа iOS 7, която беше пусната от Apple през септември 2013 г. с напълно нов потребителски интерфейс.

„Взехме решение на премахнем HERE Maps от App Store, тъй като нововъведенията в iOS 7 нарушават потребителското изживяване”, коментира представител на Nokia, без да разкрие повече подробности.

Потребителите на iPhone могат да продължат да ползват карти в уеб интерфейса, като посетят сайта here.com, където са достъпни също безплатни информационни услуги за търсене, маршрути и др.

The Indian Express отбелязва, че HERE Maps за iOS не предлага високо качество, има остарял интерфейс и работи нестабилно. Версията за Windows Phone обаче е много по-добра, което се дължи на споразумение между Nokia и Microsoft, съгласно което картографското приложение ще се инсталира предварително на WP смартфони в продължение на 10 години.

Анализаторите са изненадани от решението на Nokia да премахне HERE Maps от App Store. След продажбата на мобилния бизнес на компанията на Microsoft картографското подразделение се превърна в един от основните източници за приходи на Nokia. Това би трябвало да означава, че Nokia има интерес приложението да бъде еднакво удобно за потребителите на всички платформи.

Nokia навлезе на пазара за картографски услуги през 2007 година, след като погълна американския доставчик Navteq за сумата от 8,1 млрд. долара. Засега няма информация дали компанията ще качи нова версия на HERE Maps в App Store.

Коментар