Колко данни гълтат приложенията? Вижте Know My App

Порталът Know My App служи като бенчмарк за измерване на нуждите от данни на приложенията, както и на тяхната ефективност

Порталът Know My App служи като бенчмарк за измерване на нуждите от данни на приложенията, както и на тяхната ефективност

Собствениците на Android и iOS устройства, които искат да научат повече за нуждата от данни на различните приложения, достъпни за тях, могат да ползват услугите на портала Know My App.

Сайтът е разработен с идеята да доставя информация за „гладните” за данни приложения и генерира списък с популярни програми, които изразходват повече данни, отколкото биха искали потребителите.

Know My App предлага възможност за търсене по приложения и информира потребителите колко загрижени трябва да бъдат, когато използват най-популярните мобилни програми, според това колко данни консумират.

Порталът е проектиран от асоциацията CTIA в партньорство с общността на разработчиците и е предназначен за ползване от потребители на Android и iOS устройства. На базата на информация от „Intertek Testing Services”, сайтът дава очаквани нива за консумацията на данни от най-популярните мобилни приложения в онлайн магазините на Apple и Google.

В портала Know My App потребителите ще намерят също серия от трикове как да намалят използването на данни от техните устройства, като например превключване към Wi-Fi мрежи, настройка на параметрите с цел минимизиране на ъпдейтите или деинсталиране на приложения, които не се използват.

„Независимо дали имате неограничен план или месечен лимит, важно е да разберете как приложенията използват данните преди да ги купите или свалите, тъй като безжичното ви изживяване – приложения, използвани данни, живот на батерията и мрежова скорост – зависи от това”, поясняват разработчиците на портала.

Know My App е проектиран да служи като бенчмарк за измерване на нуждите от данни на приложенията, както и на тяхната ефективност. Порталът доставя на потребители и разработчици информация, която може да им помогне по-добре да разберат начина, по който мобилните приложения използват данни.

Коментар