Canyon заложи на бяла линия РС аксесоари

Нова, бяла линия от РС аксесоари обяви компанията Canyon, производител на принадлежности за мобилни и настолни компютри, плейъри и други електронни джаджи. Линията включва стилни тонколонки, мишки, клавиатури и уеб-камери.
В края на 2007 година Canyon пусна специално за ритейл веригите изцяло бели настолни компютри CNR-PC1, базирани на процесори AMD Athlon X2 4200+. Сега компанията въвежда чрез дистрибуторския канал и атрактивните бели аксесоари, съобщиха от АСБИС България.
Canyon CNR-WCAM513 е уеб-камера със собствена поставка, която е и щипка за закрепване към монитора. Разделителната способност е 1,3 мегапиксела (нативни, без софтуерна интерполация), като може да се заснема и видео. Устройството използва интерфейс USB 2.0 и включва вграден микрофон. Освен да разчита на автоматично фокусиране, потребителят има възможност да настрои фокуса на камерата и ръчно.
Клавиатурата (с продуктов код CNR-KEYB7) е с PS/2 интерфейс и USB преходник в комплекта. Тя е снабдена с водоустойчива мембрана, така че случайното заливане с течност в офиса няма да повреди електрониката в нея.
Бялата клавиатура се допълва с оптичната мишка CNR-MSOPT5. Тя е 3-бутонна, със скрол-колелце, USB интерфейс и разделителна способност на оптичния сензор 800 dpi.
Гамата “тренди” аксесоари включва още 2+1 канални бели тонколонки в комплект със субуфер, изпълнени в същия изчистен дизайн – бяло с оранжев кант. Моделът CNR-SP21C е с по 5W изходна мощност на канал и 15W – на субуфера, като осигурява достатъчно добро аудио възпроизвеждане за своя клас.

Коментар