Lenovo пуска фаблета Vibe Z с поддръжка на LTE

Vibe Z е първият смартфон на Lenovo с поддръжка на мрежи от четвърто поколение LTE

Vibe Z е първият смартфон на Lenovo с поддръжка на мрежи от четвърто поколение LTE

Lenovo ще пусне на световния пазар фаблета Vibe Z с поддръжка на LTE, обявен през ноември миналата година. Устройството има 5,5-инчов сензорен IPS екран с резолюция Full HD (1080×1920 пиксела, плътност 400 ppi).

Това е първият смартфон на китайската компания, който може да работи в мрежи от четвърто поколение 4G LTE. Заради големия си екран, Vibe Z попада в категорията на т.нар. фаблети или таблетфони. Моделът обаче е сравнително лек и тънък – тежи 147 грама, а корпусът има дебелина 7,9 мм.

Lenovo Vibe Z стъпва на чипсет Qualcomm Snapdragon 800 с четириядрен процесор, работещ на тактова честота 2,2 GHz. Едночиповата сисктема (SoC) вече се използва във високия клас смартфони и на други производители, вкл. Galaxy Note 3 на Samsung.

Фаблетът на Lenovo има 2 GB оперативна памет, 16 GB вградена флаш памет, двубандов Wi-Fi модул и Bluetooth 4.0. Налични са две камери – предна широкоъгълна с резолюция 5 MP и задна 13 MP с диафрагма f/1,8, която осигурява високо качество на снимките и при слаба осветеност.

Vibe Z работи под управление на Android 4.3 Jelly Bean и идва с множество предварително инсталирани приложения, вкл. Super Camera и Super Gallery. Моделът ще излезе първо на пазарите в Азия и Близкия изток на цена 549 долара.

Коментари по темата: „Lenovo пуска фаблета Vibe Z с поддръжка на LTE”

добавете коментар...

  1. Rado_r

    Първият модел от серията Vibe X също изглеждаше обещаващо, но има няколко минуса:
    няма слот за допълнителна памет; батерията му е малка особенно в сравнение с Р780 и е вградена; работи само е една microSIM
    Да видим дали са фикснали нещо от това при Vibe Z

  2. Златина Александрова - Калинова

    Изключително съм доволна от характеристиките на новия фаблет на Lenovo – Vibe Z! Със съпруга ми след няколко дни ще ходим на пазар, чиято цел е да се обзаведем с нови Смартфони с операционна система Android 4.0 и задължително да бъдат минимум двуядрени такива, както и да си купим по един Таблет. За Смартфоните вече сме решили какви ще бъдат, но за Таблетите се чудехме и обмисляхме марката, характеристиките…….знаете как е… Но, сега новото произведение Lenovo Vibe Z ни заинтригува много и след доста кратък размисъл решихме, че и двамата трябва да притежаваме по едно от това невероятно устройство, наистина невероятно! Аз, като жена обръщам внимание и на дизайна, който изобщо не е за подценяване, напротив изпипан е, което е от голямо значение, за нас дамите! :-*
    Моят съвет към останалите е да не му мислят много, а да си направят един разкошен подарък, с едно разкошно устройство, като Lenovo Vibe Z!!! 🙂

Коментар