Zynga започва да приема плащания в Bitcoin

Криптовалутата Bitcoin може да съживи бизнеса на Zynga с онлайн игри

Криптовалутата Bitcoin може да съживи бизнеса на Zynga с онлайн игри

Разработчикът на игри за социални мрежи Zynga сключи партньорство с платежната система BitPay. Компанията започва да тества криптовалутата Bitcon като средство за плащане на геймърски активи.

Играчите на FarmVille 2, CastleVille, ChefVille, CoasterVille, Hidden Chronicles, Hidden Shadows и CityVille ще могат да извършват сделки и покупки вътре в приложенията чрез Bitcoin, съобщи CNET.

Zynga отчита нарастващата популярност на Bitcoin по целия свят и се надява да извлече ползи като един от първите разработчици на игри, които внедряват виртуалната валута. Сега компанията очаква отзиви от потребителите, за да осигури една качествено функционираща услуга за сделки с криптовалута в рамките на своите онлайн приложения.

Ниските комисионни за Bitcoin услуги могат да направят криптовалутата едно от най-приемливите и популярни платежни средства за приложенията на Zynga. Възможно е също да бъде преодолян спадът в активността на играчите, наблюдаван в последно време, и съответно да се обърне тенденцията на намаляване на приходите на разработчика от Калифорния.

Според анализатори, потребителите на Zynga харчат годишно $800 млн. за геймърски активи, което несъмнено представлява перспективен пазар за развитие и утвърждаване на Bitcoin.

Мнозина специалисти определят Bitcoin като виртуалната валута на бъдещето. Тя спокойно може да претендира за водеща роля сред различните варианти за онлайн плащания.

Европейските банкови регулатори обаче са против криптовалутата, тъй като в момента няма правила за защита на потребителите от финансови загуби при операции с Bitcoin. Високата степен на анонимност в подобни сделки може да привлече криминалния контингент към Bitcoin, опасяват се в Европа.

Показателна е реакцията на Френската централна банка, откъдето излезе коментар, че виртуалната валута не е нищо по-различно от един спекулативен инструмент. Китай също засега отхвърля Bitcoin.

Коментар