Радослав Николов оглави SAP Labs България

В кариерата си Радослав Николов достига до поста вицепрезидент „Развойна дейност” в SAP

В кариерата си Радослав Николов достига до поста вицепрезидент „Развойна дейност” в SAP

Радослав Николов поема поста изпълнителен директор на SAP Labs България, съобщиха от компанията, която със своите над 500 ИТ професионалисти е един от основните центрове за развойна дейност на софтуерния гигант SAP.

Николов работи в SAP Labs България в продължение на 11 години. Започва кариерата си в компанията като старши програмист и ръководител на екип, преминава през всички позиции в йерархичната структура и достига до поста вицепрезидент „Развойна дейност” в SAP.

В момента Николов ръководи екип от над 200 човека, позиционирани в България и Израел, които разработват стратегическата за SAP платформа за облачни приложения – SAP HANA Cloud Platform. От началото на 2014 година, в допълнение на текущите си отговорности, Радослав Николов поема и функцията изпълнителен директор на SAP Labs България.

„SAP Labs България има стратегическо значение не само за SAP, но и за развитието на българския софтуерен сектор с утвърдените си позиции на предпочитан работодател и социално отговорна компания, работеща в подкрепа на българското ИТ образование и развитие на високотехнологичния потенциал на страната ни”, коментира назначението си Радослав Николов.

Досегашният изпълнителен директор Пламен Тилев има нова корпоративна роля, свързана с глобални проекти по интеграцията на придобиваните от SAP софтуерни компании в мрежата от центрове за развойна дейност на SAP, уточниха от разработчика.

Коментари по темата: „Радослав Николов оглави SAP Labs България”

добавете коментар...

  1. николов

    Смело напред

Коментар