HTC спаси тримесечието с продажба на дял от Beats

HTC постигна 10,3 млн. долара печалба за последното тримесечие, но в резултат на продажба на дела си в Beats Audio

HTC постигна 10,3 млн. долара печалба за последното тримесечие, но в резултат на продажба на дела си в Beats Audio

Тайванският производител на смартфони HTC е в трудна финансова ситуация и не показва признаци на подобрение. През есента на 2013 г. компанията отечете първата в историята си загуба за тримесечие, а за последния отчетен период се спаси на косъм от повторна загуба.

Място за оптимизъм обаче няма на този етап. HTC излезе на чиста печалба за последното тримесечие на 2013 г. в размер на 10,3 млн. долара, благодарение единствено на продажбата на дела си в компанията Beats Audio за сумата от $85 млн.

Приходите на HTC за тримесечието възлизат на около 1,4 млрд. долара, съобщи Ройтерс. Продажбата на остатъчния дял акции в Beats е помогнала на компанията да отчете положителен финансов резултат, който обаче не отразява реалното й състояние.

В последните месеци HTC загуби редица водещи мениджъри. Компанията обаче не дава вид, че изпитва проблеми с бизнеса си – ръководството отрече слуховете за закриване на заводи с цел икономии и определи маркетинга като проблемна страна в дейността си. Наскоро HTC стартира скъпа рекламна кампания с участието на Робърт Дауни младши.

Коментар