CES 2014: Преносима батерия PV100 за мобилни устройства

Устройството с капацитет 4200 mAh може бързо да зареди всяка мобилна джаджа през USB

Преносимата батерия на ADATA с капацитет 4200 mAh може бързо да зареди почти всяка мобилна джаджа през USB интерфейс

Тайванската компания ADATA Technology показа на CES 2014 в Лас Вегас преносима батерия за мобилни устройства PV100, способна да достави 2,1 ампера ток.

Моделът представлява ултратънко (с дебелина само 8 мм) зарядно устройство, проектирано за нуждите от захранване на таблети и смартфони, удобно за носене в джоб или дамска чантичка.

PV100 има светодиоден (LED) индикатор с бутон, който показва нивото на заряд на литиево-полимерния акумулатор. Устройството с капацитет 4200 mAh може бързо да зареди почти всяка мобилна джаджа, която използва USB интерфейс.

Моделът е сертифициран от множество институции по стандартизация, което потвърждава неговата безопасност и надеждност за дългосрочна работа, подчертава производителят. Освен това в PV100 са вградени редица функции за защита, вкл. от презаряд/разряд, превишено напрежение/ток и късо съединение.

Външната батерия PV100 ще се предлага в няколко цвята – черно, бяло, синьо и розово

Външната батерия PV100 ще се предлага в няколко цвята – черно, бяло, синьо и розово

Температурата на батерията се следи от измервател на коефициента на отрицателна температура (NTC) с цел предотвратяване от повреди при прегряване на самата батерия, както и на цялото външно устройство.

Преносимата зареждачка на ADATA идва в различни цветове – черно, бяло, синьо и розово. Цената на устройството е 27,23 долара, съобщиха от тайванския производител.

Коментари по темата: „CES 2014: Преносима батерия PV100 за мобилни устройства”

добавете коментар...

  1. JiJo

    “Температурата на батерията се следи от измервател на коефициента на отрицателна температура (NTC)”
    Готин бисер. Като не знаете какво означава нещо, защо просто не го оставите без превод? А в случая може и просто да се пропусне, защото за потребителя едва ли е важно с какъв точно датчик се следи температурата.

Коментар