CES 2014: Samsung показа извити UHD телевизори

105-инчовият извит телевизор на Samsung променя намина, по който хората възприемат ТВ изживяването

105-инчовият извит телевизор на Samsung променя намина, по който хората възприемат ТВ изживяването

Samsung показа на изложението CES 2014 в Лас Вегас шест модела извити UHD телевизори, вкл. 105-инчов (най-големия в света, заедно с този на LG), серия U9000 и извити модели на флагманската серия H8000 Full HD LED.

Новите телевизори променят начина, по който хората възприемат ТВ забавлението, подчерта компанията. Извитият екран придава на видеоклиповете присъствие, което не се усеща на плоските екрани, а по-широкото зрително поле създава панорамен ефект, който прави екрана да изглежда дори още по-голям.

Извитият дизайн създава също балансирана и уеднаквена дистанция на зрителя от екрана, което прави гледането по-реалистично; за това спомагат и зрителните ъгли и по-високия контраст от различни точки на гледане.

Samsung разработи изкривяване от 4200R, което осигурява картина с възможно най-високо качество при нормално разстояние за гледане от 3-4 метра. Патентованият алгоритъм Samsung Auto Depth Enhancer анализира зоните на изображенията и автоматично регулира контраста за по-добро усещане за дълбочина и дава триизмерен ефект без очила.

Изкривяване от 4200R осигурява картина с възможно най-високо качество при гледане от разстояние 3-4 метра

Изкривяване от 4200R осигурява картина с възможно най-високо качество при гледане от разстояние 3-4 метра

Цветът при тези телевизори се подобрява допълнително от технологията PurColor на Samsung, която пресъздава цвета така, както са си го представяли създателите на филма и показва по-детайлни оттенъци. Възможностите за настройка на цвета са седем пъти повече.

UHD телевизорите имат четири пъти по-висока резолюция и повече пиксели от Full HD. Благодарение на UHD премащабирането, което присъства във всички UHD модели, зрителите могат да се гледат най-добрата възможна картина, без значение какъв е източникът.

Технологията на Samsung превръща съдържание от Full HD, HD и източници с по-ниска разолюция в такова с качество почти като на UHD чрез уникален процес в четири стъпки – анализ на сигнала, намаление на шума, анализ на детайла и най-накрая премащабиране.

Чрез своите три серии UHD телевизори – S9, U9000 и U8550 – Samsung ще предложи през настоящата година пълна линия от смарт UHD модели в размери от 50 инча до огромните 110 инча, както плоски, така и извити. Новите умни телевизори използват четириядрен процесор, който ускорява зареждането и навигацията и като цяло подобрява производителността.

Коментар