HomeSend ще улесни паричните преводи по света

MasterCard ще притежава контролен пакет в новата компания HomeSend

MasterCard ще притежава контролния пакет в новата компания за парчни преводи HomeSend

Няколко водещи компании обявиха създаването на съвместно дружество HomeSend, което ще улесни паричните преводи за потребители по целия свят.

Зад инициативата стоят MasterCard, eServGlobal и BICS. Общата им компания ще позволи на потребителите да изпращат пари от и до мобилни сметки, разплащателни карти, банкови сметки или други места за предоставяне на тази услуга, без значение къде се намират или кой е получателят.

HomeSend ще използва сегашната платформа HomeSend за превод на пари, базирана на технология на eServGlobal и разработена като част от стратегическо партньорство между eServGlobal и BICS.

HomeSend е първата платформа, която предложи мобилен превод на пари в цял свят. Днес тя действа в 50 държави и има търговски договори с оператори на мобилни мрежи и парични преводи, които чрез своите 200 000 посредници представляват повече от 1,2 милиарда абонати или един на всеки седем души от световното население.

В мрежата на MasterCard оперират над 24 000 финансови институции. HomeSend ще ги свърже с телекомуникационните партньори и операторите на парични преводи, за даде на потребителите нови възможности да изпращат или получават пари в цял свят. MasterCard ще притежава контролен пакет в HomeSend.

За хората от развиващите се пазари получаването на пари от приятели и роднини е от голямо значение. Според изчисленията на Световната банка, паричните преводи към развиващите се страни ще достигнат около 515 милиарда щ.д. до 2015 г. HomeSend ще даде възможност на недостатъчно покритите от финансова гледна точка хора по цял свят да правят преводи един до друг, коментира Ед Маклафлин, директор „Нови плащания” в MasterCard.

„Това е знаменателно развитие за глобалната индустрия на парични преводи”, каза от своя страна Пауло Монтесори, главен изпълнителен директор и управляващ директор на eServGlobal. По неговите, HomeSend е важна стъпка по пътя към предлагане на по-ценово ефективни и лесни за използване финансови услуги за хората по света.

Коментар