ТехноЛогика спечели софтуерен търг в Босна и Херцеговина

Българската софтуерна компания ТехноЛогика е класирана на първо място в международен търг за доставка и внедряване на система за управление на човешките ресурси в структурите на държавната администрация на Босна и Херцеговина.

ТехноЛогика участва без локален партньор в конкурса и бе избрана със своя продукт HeRMeS, в конкуренция с 26 кандидата, съобщиха от компанията. През 2006 г. HeRMeS версия V беше внедрен и в Министерството на отбраната на Македония, по проект финансиран от американското правителство. От продукта за заинтересовани и в Румъния.

“Дойде времето българската ИТ индустрия да заеме своето дългоочаквано място в експорта на страната ни със своите интелектуални и високотехнологични продукти”, коментира Огнян Траянов, управител на ТехноЛогика. “HeRMeS е изцяло български софтуерен продукт, който вече има стабилни позиции в региона”, допълни той.

HeRMeS версия V е инструмент за цялостно представяне и планиране развитието на персонала. Системата дава възможност за усъвършенстване на уменията на служителите чрез обучение и квалификационни програми. Тя е също така инструмент за подбор и наемане на персонал.

Програмата може да генерира специални форми за анализ и интеграция с други системи (счетоводство, финанси, ERP). Процесите на изчисляване възнагражденията на персонала са автоматизирани.

HeRMeS предоставя възможност на служителите сами да следят и актуализират личната си информация в реално време. Чрез вградени потребителски средства е възможно генериране на отчети и доклади.

Във версия V е създаден напълно нов интерфейс, максимално удобен за потребителите, интуитивен за работа и с възможности за персонализация. В разработването на HeRMeS са инвестирани 30 човеко/години програмистки труд и над 1 млн. евро, уточниха от ТехноЛогика.

Коментар