Microsoft угоди на критиците на неин формат

Изменения в спецификацията на Office Open XML трябва да доведат до признаване на формата от Международната организация по стандартизации (ISO). На това се надява Microsoft, след като през септември ISO отклони искането на корпорацията за ускорена процедура по стандартизация на формата, поради липса на достатъчно гласове в негова подкрепа.
Office Open XML се използва в офис пакетите Microsoft Office 2007 и Office 2008 for Mac. Над 3200 забележки отправиха членове на ISO към формата на Microsoft, много от които се аналогични, според представители на компанията, цитирани от eWeek.
След отсяване на препоръките, Microsoft е нанесла около 1000 промени в своя формат, което не я е затруднило особено много, допълват от софтуерния гигант. Измененията касаят метода за работа с пароли, параметрите за съвместимост с други формати, възможностите за интернационализация и др.
Второто гласуване по стандартизирането на Office Open XML в ISO ще се проведе в края на февруари. Междувременно Microsoft взе решение да открие изходния код на своя транслатор на двоичните формати на офис документите (.doc, .xls, .ppt) във файлове с формат Office Open XML.

по темата: „Microsoft угоди на критиците на неин формат”

добавете коментар...

  1. Ханс

    Значи ще има Open Office XML и Office Open XML 🙂

Коментар