Как да копирате лесно файлове между iPhone и Mac

В днешно време хората разполагат с множество персонални устройства, вкл. компютри, таблети, смартфони и др. Ето защо е важно те да могат лесно да прехвърлят информация между тях. В частност, актуален е въпросът за предаване на файлове между епълските устройства iPhone/iPad и Mac. Разработчикът Данило Ториси предлага лесно решение за тази цел – софтуера Command-C, който играе и ролята на инструмент за колаборация.

Command-C позволява лесно предаване на файлове и колаборация между iPhone и Mac

Command-C позволява лесно предаване на файлове и колаборация между iPhone и Mac

Достъпен чрез две опростени приложения, едно за Mac и второ за iPhone/iPad, Command-C позволява лесно споделяне на съдържанието в клипборда между различните типове епълски устройства. Тази функционалност работи дори, ако приложенията не са отворени.

Потребители, които използват редовно функцията AirDrop на Apple, веднага ще оценят ползата от новото приложение. Разработчикът е публикувал на своя сайт видео, което демонстрира работата на софтуера. Command-C се ползва лесно, подобно на изпращане на снимки и текст между устройствата. Същевременно това приложение се явява средство за колаборация, както се вижда от видеото.

Можете да започнете да ползвате приложението само след няколко стъпки:

  • Свалете Command-C за iOS и Command-C за OS X;
  • Отворете Command-C на вашия Mac – появява се Command-C икона в менюто;
  • Отворете Command-C на вашето iOS устройство и следвайте инструкциите на екрана. В процеса на търсене на нови устройства ще забележите името на вашия Mac. Ако Command-C не го открие, проверете мрежовата връзка или рестартирайте двете приложения.

Command-C може да приема информацията от клипборда независимо дали приложението е стартирано. Достатъчно е само да използвате системните функции Copy и Paste.

Версията на Command-C за операционна система iOS (под управлението на която работят iPhone и iPad) е безплатна, докато приложението за Mac OS X компютри струва $3,99.

Даунлоуд: Command-C for iOS; Command-C for OS X

Коментар