Sony преговаря с Microsoft за Windows Phone

Пиер Перон потвърди преговорите на Sony с Microsoft за използване на Windows Phone в мобилните си устройства

Пиер Перон потвърди преговорите на Sony с Microsoft за използване на Windows Phone в мобилните си устройства

Слуховете, че Sony планира бизнес със смартфони под управление на Windows Phone, получиха официално потвърждение. В интервю за TechRadar.com шефът на Sony Mobile Европа – Пиер Перон споделя, че компанията няма да се придържа само към една операционна система.

В момента Sony предлага смартфони и фаблети под управление на Android. Но в близко време ситуацията вероятно ще се промени. „Ние продължаваме преговорите с други партньори, вкл. Microsoft, за разширяване не спектъра от устройства на Sony”, разкрива Перон.

„Получихме редица интересни предложения и продължаваме нашето взаимодействие”, допълва Перон. Разговорите се водят в две направления: първо, използването на самата мобилна платформа Windows Phone, и второ – допълненията, които Sony може да направи към нея.

Перон подчертава добрите отношения, които компанията поддържа с Google. По неговите думи, това не пречи на интернет гиганта да си партнира с конкуренти на Sony. Същото може да се каже и за Microsoft, допълва Перон.

Слухове за партньорството на Sony с Microsoft текат в интернет още от 2012 г. Пиер Перон обяви тогава, че компанията планира да разработи устройства под управление на Windows Phone и, че ще инвестира сериозна сума в това направление. По-късно обаче шефът на Sony Mobile Кунимаса Сузуки опроверга Перон, заявявайки, че Sony няма никакви планове за Windows Phone.

Коментар