Българската фирма Deskgod стана част от Plug And Play

Даниел Христов очаква неговата компания Deskgod да постигне успеха на онлайн гигантите след присъединяването към акселератора Plug and Play

Даниел Христов очаква неговата компания Deskgod да постигне успеха на онлайн гигантите след присъединяването си към акселератора Plug and Play

Българският софтуерен разработчик Deskgod се присъедини към американския акселератор за технологични компании Plug And Play Ventures. Дружеството, създадено от Даниел Христов, подписа и партньорско споразумение с един от водещите доставчици на бизнес софтуер в света – Salesforce.

Акселераторът Plug And Play Ventures е известен с това, че е развил фирми като Google, Dropbox, Paypal и е организирал някои от най-големите първични публични предлагания на акции (IPO) на технологични фирми в света. Deskgod разработва едноименния пакет от софтуерни продукти за развитие на онлайн бизнес.

Екипът на Deskgod ще има достъп до всички контакти, ментори и експерти в различни бизнес сфери в мрежата на Plug And Play и вече се възползва от услугите на неговия юридически и финансов екип, който в момента подготвя родната компания за привличане на следващ етап на дялово финансиране.

Акселераторите – това са организации, които подкрепят перспективни компании, ускорявайки тяхното развитие. Те им предоставят комбинация от експертна помощ, менторство, финансиране, работно пространство и инфраструктура, срещу което най-често получават дял в съответните фирми или други опции. Този тип организации имат и важна роля в подготовката на фирмите за следващо ниво на рисково финансиране.

Plug And Play има подразделения в различни държави, вкл. Канада, Германия и Русия, но българската компания е поканена да се присъедини към програмата в централата на Plug And Play в Силициевата долина.

Причината за интереса от страна на толкова голям американски акселератор към Deskgod е пакетът от иновативни продукти, който компанията е създала, в един много бързо развиващ се сегмент. „Днес продажбите и маркетингът се ориентират все по-бързо към онлайн среда, все повече малки фирми и дори физически лица присъстват в интернет, а с помощта на Deskgod те могат да развиват онлайн бизнес много по-ефективно”, коментира Даниел Христов, основател и главен изпълнителен директор на компанията.

Междувременно Deskgod подписа партньорски договор с един от водещите международни разработчици на бизнес софтуер – американската Salesforce, която неотдавна беше определена като най-иновативна компания в света. С приключване на шестмесечния етап на сертифициране на своя софтуерен продукт, наречен „Досие на посетителя”, Deskgod става една от 200-те компании от целия свят със статут на Premier Partner (водещ партньор). Това на практика е първото българско софтуерно решение с такъв статут.

Споразумението дава на българската фирма огромни възможности за маркетиране и продажба на нейния продукт като част от екосистемата от приложения на Salesforce. Американският разработчик държи 45% от пазара на софтуер от типа CRM (Customer Relationship Management – управление на взаимоотношенията с клиентите) в САЩ.

Коментар