HP атакува мобилния пазар с фаблет Slate 6 VoiceTab

Фаблетът Slate 6 VoiceTab има 6-инов IPS екран с резолюция 1280х720 пиксела

Фаблетът Slate 6 VoiceTab има 6-инов IPS екран с резолюция 1280х720 пиксела

След три години отсъствие HP се завръща на пазара за смартфони и таблети с две устройства. Едното от тях – Slate 6 VoiceTab – попада в категорията таблетфони (или фаблети) и първоначално ще се продава в Индия.

Slate 6 VoiceTab има 6-инчов IPS екран с резолюция 1280х720 пиксела и четириядрен процесор от неизвестен засега производител – предполага се, че чипът е дело на компанията Marvell.

Устройството разполага с две камери – основна с резолюция 5 мегапиксела и една предна 2 MP за видеоразговори. Налични са още 16 GB вградена флаш памет, слот за microSD карти и два SIM слота. Моделът работи под управление на операционна система Android 4.2 Jelly Bean.

HP показа също таблет Slate 7 VoiceTab, който се различава малко от фаблета. Устройството има по-голям, 7-инчов екран с резолюция 1280×800 пиксела.

И двата продукта ще излязат в Индия през февруари. Цените все още на се известни, нито плановете за други пазари. По-рано се появиха информации, че 6-инчовият фаблет ще струва $260, а по-големият модел – $200.

HP направи първи опит на пазара за смартфони през 2011 година, когато пусна устройства под управление на webOS. Те обаче не се наложиха на пазара и HP продаде платформата на LG, която реши да я използва в своите телевизори.

Коментар