Нов диск на Seagate повишава сигурността

Първият външен диск с функция за пълно шифриране на данните представи производителят на устройства за съхранение Seagate. Моделът Maxtor BlackArmor повишава съществено нивото на безопасност и достъпност на цифровото съдържание.
Устройството представлява външен диск с функция за AES-криптиране на базата на софтуера Central Axis за безопасен отдалечен достъп и съвместен достъп до файлове на мрежови запомнящи устройства Maxtor Shared Storage II.
Maxtor BlackArmor е 2,5-инчов HDD, сертифициран от Националния институт по стандарти и технологии (NIST), като осигурява максимално ниво за защита на данните за потребителски устройства. Дискът има капацитет 160 GB и в него е вградена технологията SeagateSecure, която пази информацията дори при загубване или кражба на устройството.
В комплекта с устройството влиза и приложението Maxtor Manager, което предлага автоматично архивиране и възможност за синхронизация с няколко компютъра. Дисковете Maxtor BlackArmor ще бъдат в продажба през второто тримесечие на 2008-а, съобщиха от дистрибутора у нас – АСБИС България.
Seagate обяви новия продукт на наскоро проведеното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас. Лидерът на пазара за твърди дискове представи също ново семейство специализирани сторидж решения от серията PipelineHD, предназначени за дигитален видеозапис (DVR), и редица подобрения на популярната гама външни твърди дискове FreeAgent. В допълнение, компанията обяви разширяване на партньорството за производство на безжични модели от линията D.A.V.E.
В момента обемът на създаваното и използвано от потребителите цифрово съдържание демонстрира безпрецедентен ръст. Само в САЩ за миналата година са гледани над 100 милиарда видеозаписа, съхранявани в мрежата. Подобен ръст на натоварването изисква повсеместно внедряване на устройства за съхранение на данни с голям обем, посочват от Seagate.

Коментар