Акция “Спасете Windows XP” набира скорост

За осем дни акция срещу спирането от продажба на Windows XP успя да събере 30 000 гласа. Целта на инициативата, подета от американското издание InfoWorld, е да накара Microsoft да удължи срока за продажби на своята предпоследна операционна система.
"Save Windows XP" стартира през януари и към 17-ти вече 30 хиляди души я бяха подкрепили. Застъпниците на XP могат да се опитат да повлияят на нейната съдба, като попълнят уеб формата на InfoWorld, където се изискват име, месторабота, длъжност и местоживеене.
Първоначално Microsoft възнамеряваше да прекрати доставките на Windows ХР за ОЕМ производителите на 31 януари тази година, за да налага новата си операционна система Vista. Това решение на Редмънт не се хареса на производителите и след преговори Microsoft склони на удължи срока до края на юни 2008 г.
Търсенето на старата ОС продължава да бъде високо. Една от причините за това е, че далеч не всички софтуерни разработчици са пуснали версии за Vista на своите корпоративни продукти. Освен това преходът от XP към Vista изисква и подмяна на хардуерната база, тъй като новата система е много по-ресурсоемка.

Коментар