Xiaomi подготвя два 8-ядрени смартфона Hongmi

Xiaomi подготвя нови смартфони от линията Hongmi

Xiaomi подготвя нови смартфони Hongmi

Китайският производител Xiaomi подготвя за пазара няколко нови смартфона, вкл. осемядрен наследник на популярния модел Hongmi (Red Rice).

В частност, компанията ще пусне Xiaomi Hongmi M1S, който има същия дизайн, но стъпва на осемядрен процесор MediaTek MT6592 с тактова честота 1,7 GHz. Според публикация в MDrivers, новият смартфон ще струва около 132 долара.

В допълнение, Xiaomi ще пусне още един осемядрен модел – Hongmi 2, със същия процесор MediaTek MT6592 1,7 GHz, но с по-голям, 5,5-инчов екран с резолюция 720p. Това устройство ще струва около 165 долара, по неофициална информация.

Твърди се също, че Xiaomi планира да пусне 4G LTE версия на смартфона Xiaomi Mi3 с предполагаемо име Xiaomi Mi3S. За новия модел е известно само това, че има четириядрен процесор Snapdragon 800 (MSM8974AC), а останалите характеристики са като тези на Mi3. Моделът ще се продава за около 330 долара.

Очаква се в близките няколко седмици Xiaomi да обяви новите си устройства. Датите за пускане на пазара все още не са известни. Тази година обаче се очаква Xiaomi да предприеме сериозно настъпление на пазарите извън Китай.

Коментар