Windows 9 изненадващо може да излезе тази година

WZor разбуни духовете в мрежата с твърдение, че Windows 9 ще излезе през октомври 2014 г.

WZor разбуни духовете в мрежата с твърдение, че Windows 9 RTM ще излезе през октомври 2014 г.

Нови слухове в интернет сочат 21 октомври като дата за излизане на версията Windows 9 RTM. Твърдението е на потребител с псевдоним WZor, който си спечели славата на познавач на плановете на Microsoft.

Според информациите до момента, Windows 9 трябваше да излезе на пазара през април 2015 г., като се очакваше преди версията RTM (Release to Manufacturing) да се появят три междинни издания на операционната система.

Предполага се, че Windows 9 ще има обновен потребителски интерфейс, известен като Metro 2.0. Очаква се новият UI да бъде по-полезен и удобен за потребителите.

На конференцията за разработчици Buld 2014 през април Microsoft ще разкрие вероятно подробности за следващата си операционна система. Едва ли обаче компанията ще покаже алфа версии на Windows 9, каквито информации се появиха по-рано.

Същевременно някои анализатори призоваха Microsoft да пусне безплатно Windows 9, ако иска да запази доминиращото си положение на пазара за операционни системи, и да се съсредоточи върху бизнеса с приложения, взимайки комисионни от всяко продадено копие.

Коментар