Philips планира да продаде дела си в TP Vision

Холандската компания Philips планира да продаде дела си TP Vision – съвместно предприятие за телевизори с хонконгската TPV, предаде Уол Стрийт Джърнъл.

Твърди се, че Philips ще сключи сделка със своя партньор през настоящото тримесечие, а финализирането й ще стане през второто тримесечие. Стойността на сделката засега остава неизвестна.

Базирана в Амстредам, TP Vision притежава изключителен лиценз за производство на телевизори с марката Philips. 70% от джойнт венчъра са собственост на TPV Technology, а останалите 30% – на Royal Philips Electronics.

След изкупуване на дела на холандската компания, TPV Technology ще стане едноличен собственик на TP Vision. Сделката ще позволи на азиатския производител да „повиши ефективността си на работа и по-бързо и гъвкаво да реагира на променящата се ситуация на пазара”.

Предполага се, че след преобразуванията в собствеността на TP Vision, всички действащи лицензни споразумения с Philips ще останат в сила. Компанията ще получава отчисления в размер на 2,2% от приходите на TP Vision, но не повече от 40 милиона евро годишно. Персоналът на TP Vision наброява около 3300 души в различни страни по света.

Коментар