Amazon мечтае за платена интернет телевизия

Джеф Безос засега отрича информациите, че Amazon подготвя платена интернет телевизия

Джеф Безос засега отрича слуховете, че Amazon подготвя интернет телевизия

Гигантът в онлайн търговията Amazon разглежда възможността да пусне платена интернет телевизия, твърди Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на достоверни източници, запознати с плановете на компанията.

В момента Amazon поддържа услуга Prime Instant Video, през която абонатите на системата Prime могат да получат достъп по заявка до определени ТВ предавания и филми. Бъдещата платформа обаче ще предостави много по-широки възможности.

Твърди се, че Amazon замисля проект за интернет услуга, абонатите на която ще могат да гледат толкова ТВ програми, колкото са достъпни за потребителите на кабелни и спътникови мрежи. Според слуховете, Amazon вече преговаря поне с три медийни компании, доставящи видео съдържание.

Официално, Amazon отрича да има подобни намерения. „Продължаваме да разширяваме избора на материали за Prime Instant Video и създаваме оригинални продукции в Amazon Studios. Но не планираме да лицензираме телевизионни канали или да предлагаме платена ТВ услуга”, коментира шефът на компанията Джеф Безос.

Междувременно, Intel обяви, че продава своя неосъществен проект за интернет телевизия OnCue на Verizon. Сумата на сделката не се съобщава, но по неофициална информация, тя възлиза на $500 млн. Съгласно договора, купувачът получава права върху интелектуалната собственост и други активи, свързани с платформата OnCue.

Коментар