Motorola подготвя 50-доларов смартфон

Motorola планира да размести пазара на евтини смартфони с устройства за 50 долара

Motorola планира да размести пазара на евтини смартфони с устройство за 50 долара

Американският производител Motorola Mobility, компания на Google, планира да пусне на пазара бюджетен смартфон с цена 50 долара.

Идеята за подобни устройства става все по-популярна, а китайски компании Xiaomi също кроят планове за този сегмент.

Към момента няма информация за техническите параметри на евтиния смартфон. За намерението на Motorola да пусне 50-доларово устройство съобщава изпълнителният директор на компанията Денис Уудсайт в интервю за TrustedReviews.com.

„Защо едно устройство да не струва 50 долара. Няма никакви основания за отхвърляне на подобна възможност. И ние ще се справим с това”, казва Уудсайд. Все още не са известни сроковете за пазарния дебют на смартфона.

По думите на Уудсайд, Motorola ще революционизира сегмента на бюджетните смартфони, докато във високия клас устройства ще продължи да разширява възможностите им и достъпните аксесоари, отчитайки нуждите на потребителите.

Миналата година Motorola пусна флагмана Moto X, първоначално предназначен за пазара в САЩ. По-късно се появи Moto G на по-приемлива цена за международния пазар. Очаква се през февруари компанията да пусне в Европа и модела Moto X.

Коментари по темата: „Motorola подготвя 50-доларов смартфон”

добавете коментар...

  1. CLyNe

    Защото ще са само с 5$ печалба 😀

  2. Ivko

    А защо да не струва 25 долара?

Коментар