„Екран на смъртта” поразява iPhone, iPad

Екран на смъртта вгорчава живота на някои потребители на iOS 7

Екран на смъртта вгорчава живота на някои потребители на iOS 7

Прословутият „екран на смъртта” не е „патент” само на Microsoft за нейната операционна система Windows. Оказва се, че явлението е присъщо и на считаните за безупречни устройства на Apple под управление на iOS 7.

ИТ гигантът от Купертино призна официално за наличието на екран на смъртта (самоволно блокиране на системата) в своите флагмански продукти iPhone и iPad. Потребителите на Apple обаче не бива да се тревожат – компанията ще направи всичко възможно да отстрани проблема в най-кратки срокове, обеща неин представител в интервю за Mashable.com.

„В предстоящото обновление на софтуера ще отстраним грешката, която води до случайно блокиране на началния екран”, заяви решително Труди Мюлер. Очаква се проблемът да бъде преодолян с версия iOS 7.1.

Apple пусна iOS 7 на 18 септември 2013 г., като още същия месец в официалния форум за техническа поддръжка на компанията се появиха съобщения за проблема. Потребители се оплакват, че техните смартфони и таблети се изключват сами заедно с появата на т.нар. екран на смъртта – бял или черен фон, в зависимост от цвета на корпуса, с логото на Apple в средата.

Самоволното изключване на устройствата не е свързано с нивото на заряд в батерията, споделят потребители. Екран на смъртта се появява, когато индикаторът показва 18%, 36% и дори 90% заредена батерия. След изключване, устройството може да бъде пуснато отново с бутона за включване и започва да работи сякаш нищо не се е случило.

Но не само екранът на смъртта вгорчава живота на потребителите на iPhone и iPad. Оказва, че след обновление до iOS 7 често се наблюдава самоволно затваряне на приложения. Засега Apple мълчи по този въпрос и не е ясно дали ще отстрани проблема в следващата версия на iOS.

Мнозина критикуваха iOS 7, заради новия, опростен интерфейс. Като цяло обаче, потребителите на Apple по-скоро харесват системата.

Коментари по темата: „„Екран на смъртта” поразява iPhone, iPad”

добавете коментар...

  1. Роси

    с iOS 8 съм и ми се появи този екран на смъртта и не знам какво да правя, изгледах какво ли не, не мога да му дам рестор, защото ми иска последната версия на iOS… изгубих надежда.. ако някой знае нещо, моля ви посъветвайте ме

  2. Май не е

    „В предстоящото обновление на софтуера ще отстраним грешката, която води до случайно блокиране на началния екран”, заяви решително Труди Мюлер. Очаква се проблемът да бъде решен във версия iOS 7.1.

  3. Правец

    ……да бяхте писали, че засяга само 64 битовите процесори на новия iPad и iPhone 5s. Fen, сигурно си искал да напишеш 7.0.2. 7.2 няма, тепърва се чака 7.1 да излезе от фазата на бета 🙂 Този бъг е отстранен, но пък вие си имате новина :))))

  4. Fen

    Това е много стара информация още миналата година получихме новата iOS 7.2. С която този проблем е отстранен.

  5. 4ук4е

    След Джобс започна да загнива!

  6. byba

    Прогнила ябАлка!

Коментар